luni, 22 octombrie 2012

Fabrica de tevi de baie



Tanti Sica, femeia de serviciu de la Fabrica de tevi de baie, a avut un accident. Cand a iesit la pauza, sa cumpere de la minimarketul de vis-a-vis de fabrica ceva de-ale gurii, a fost lovita de trabantul (ultimul din comuna) lui Nea Mitica. In fata fabricii nu e trecere de pietoni. In mod special, pentru a impiedica muncitorii sa iasa in timpul programului "la una mica", s-a decis in AGA sa se desfiinteze trecerea. 
Femeia a fost transportata la spital de urgenta. Majoritatea colegilor au fugit si ei la spital (desigur, cu aprobarea sefilor) sa afle starea in care se afla tanti Sica. Au ramas in fabrica doar Costica de la sectia Holendere pentru tevi de baie si Titel de la sectia de Sifoane de chiuvete. Gurile rele spun ca si ei au fugit, pe ascuns, la  minimarketul de vis-a-vis de fabrica pentru a-si lua cate o jumatate de rom. 
A doua zi, fabrica nu a functionat. Toata lumea a fost la spital. Fiecare voia sa stie care e starea de sanatate a colegei lor. Domnul Barzaru, de la protectia muncii, a luat cu el si fisa pentru a o convinge pe tanti Sica sa o semneze. Doctorul i-a anuntat ca, desi a trebuit sa ii puna un picior in gips (alte semne nu se vad in urma analizelor si radiografiilor) starea pacientei este stabila si nu exista pericolul aparitiilor unor noi complicatii.
Visinoiu, seful de post din comuna (oamenii spun ca inainte de Revolutie a fost militian), a intreprins o ancheta din care a reiesit ca masina avea viteza legala si, desi nu a micsorat viteza pana la limita evitarii oricarui pericol, soferul nu se face vinovat de accident.
- Normal! Asa e la noi! Mortul e vinovat!
- Scuipa-ti in san! Doamne fereste de complicatii! Ramane fabrica fara femeie de serviciu si stii ca e lege sa nu se angajeze decat la sapte iesiri din sistem!
In comuna nu s-a mai schimbat in acea zi nici-o teava de baie. Oamenii au asteptat sa isi reia fabrica lucrul pentru a repara instalatiile sanitare. 

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Am citit de două ori. Voiam să identific corect ideile principale. Totuși, am niște nedumeriri:
1. ați avut aprobarea șefilor să fotografiați fabrica de țevi etc..?
2. dacă în localitate există spital înseamnă că acolo nu se face politică sau că nu se respectă legile în vigoare..
3.lipsește un nume din epica întâmplărilor- acela al conducătorului Trabantului- să nu-mi spuneți că era chiar Vișinoiu..am o colegă de liceu- Vișinescu, o fi vreo legătură? Mă puneți pe gânduri.
4.7 ieșiri din sistem? păi asta este doar în basme! vă jucați cu numere fatidice? păi la câte au acolo cetățenii, ar trebui să fie mai realiști.
5. vreți să spuneți că, în localitatea asta,al cărei nume îl ascundeți intenționat, în clipa de față, nu mai funcționează canalizarea?
6.Acesta este ..deznodământul??

Mihai spunea...

Intrebarile dumneavoastra sunt legitime. De aceea, ma voi stradui sa va dau raspunsuri punctuale, cat mai concise.
1. Da. Aprobarea AGA a intarziat cateva zile, motiv pentru care am fost nevoit sa relatez faptele abia acum.
2. Nu, in localitate nu exista spital. Tanti Sica a fost transportata la Spitalul Judetean, aflat la 3 Km de comuna.
3. Cred ca ati facut o singura eroare. Trabantul este al lui nea Mitica, fapt relatat de mine.
4. Nu este basm, e cerinta FMI
5. Nu am primit aprobarea de la AGA sa transmit numele localitatii.
6. Intre timp, tanti Sica s-a insanatosit, dar tot pe acolo traverseaza. Din fericire, trabantul lui nea Mitica a ajuns la Muzeul Automobilului, deci nu mai poate accidenta pe nimeni.
Multumesc pentru rabdarea cu care ati citit relatarea mea. Din pacate, avand un program foarte incarcat, nu stiu cand voi posta din nou.