duminică, 6 mai 2012

CM de snooker 2012







Privind retrospectiv (scriu aceste randuri inaintea finalei), CM de snooker s-a disputat sub semnul schimbului de generatii. Sau poate doar sub semnul schimbarii impuse, de doi ani, de conducerea snookerului.
"Invazia chineza" nu a durat decat doua tururi, iar "asaltul tinerei" generatii s-a oprit in sferturi. Campionul mondial a terminat sezonul la fel cum l-a parcurs, slab. Nu stiu amanunte, dar se pare ca orice campion are un recul dupa castigarea titlului. Sa nu uitam ca anul trecut Neil Robertson a parasit competitia din primul tur.
Primul tur a adus patru mari surprize. Daca infrangerea lui Mark Selby poate fi pusa pe seama unor probleme medicale, Shaun Murphy, Stephen Lee si Ding Junhui au iesit din competitie destul de "sifonati", doar galezul Jamie Jones fiind o surpriza placuta.
In optimi nu surprinde decat infrangerea la scor a campionului mondial (4-13) si revenirea fantastica a lui Carter in fata favoritului numarul unu al caselor de pariuri. Sa remarcam totusi nervozitatea si posibila problema medicala a lui Trump. Asta nu scade cu nimic meritul "Capitanului".
Sferturile nu au adus surprize. Poate doar ambitia galezului Jones, cel care i-a facut "zile fripte" lui Carter, cel care in semifinale...
Semifinalele de la Crucible s-au disputat "sub semnul ebdoniadei". Toti jucatorii au adoptat un stil de risc minim. Pana si Ronnie a ajuns, la un moment dat, sa gandeasca doua minute la o lovitura! Cu nervi mai tari s-au dovedit englezii.
Asadar, Ronnie O'Sullivan-Ali Carter, o finala cu repetitie a celei din 2008. Ce ne va aduce? In lupta din aceste ultime doua zile vom avea "patru competitori". I-am adaugat aici pe Peter Ebdon ("consilierul lui Ali") si pe Dr. Steve Peters, cel care "a lucrat" la mentalul lui Ronnie.

5 comentarii:

Vassyle spunea...

Nu pot să mă bucur în totalitate de un meci fără savuroasele comentarii ale cuplului Ancuța - Bontea, de la Eurosport. Noroc că am trecut pe Dolce pentru că la Digi canalul Eurosport I și II este comentat în engleză. Este încă o răutate Digi după dispariția Antenelor.

Mihai spunea...

Eu ii vad pe Ancuța si Bontea pe RCS-RDS. Chiar imi plac comentariile lui Ancuta, desi aud multi "contestatari". Probabil, fara comentariile sale, meciurile ar fi mai plictisitoare.

Raisa spunea...

Un meci trebuie întotdeauna comentat,şi desigur dumneavoastră aţi făcut nişte comentarii foarte reuşite.Păcat că se termină,nu-i aşa?

Mihai spunea...

Da. Din pacate mi se pare prea scurt. Multumesc pentru vizita.

Mihai spunea...

Dupa prima sesiune este 5-3 pentru Ronnie.