duminică, 9 octombrie 2011

Bulevardul Dacia

La inceputul secolului XX se deschide, intre Calea Grivitei si Calea Mosilor, Bd Dacia. Casele construite inainte de trasarea bulevardului au o pozitie stranie. Aceasta este valabil pentru toate bulevardele capitalei. Se intampla frecvent sa vezi case nealiniate cu celelalte de pe strada. Mai trist este faptul ca intalnim case lasate in paragina. O istorie care se doreste uitata. Scopul? Cineva a pus ochii pe terenurile pe care stau aceste case.
Sa ne intoarcem la Bd Dacia. Intre Calea Mosilor si Piata Romana, bulevardul este paralel cu str Eminescu (fosta Romana, de unde si numele pietei).
Langa Piata Gemeni troneaza, greu de fotografiat din cauza cablurilor, "noua" cladire a Liceului Cantemir voda ridicata in 1915, in timpul directorului Suteu, al carui bust il putem vedea in drum spre statia de autobuz.
Mai sus, in Piata Spaniei, cladirea in care se afla "Club 99", ridicata la 1910 si care adapostea probabil prima centrala telefonica din Bucuresti.
Sa vedem ce mi-a mai atras atentia:











2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Unde e casa din poza a patra? Poti sa imi povestesti exact?

Mihai spunea...

In spatele Parcului Ion Voicu (fost Ioanid) Acum cred ca e resedinta ambasadei Finlandei, dar nu bag mana in foc. Casa se vede si din parc(cand iesi pe aleea ce da direct in Bd).