vineri, 30 septembrie 2011

Si totusi






Ma plimb printre vechile mele poze. Imagini din Bucuresti. Acolo unde lungul brat al "dezvoltatorilor" nu a ajuns. (Sau ma insel eu. In unele locuri a ajuns) Cladiri de sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX. Doar cladirea Muzeului Palady (Nu se vede in imagine, e in dreapta imaginii cu statuia lui Palady), fosta casa Melik este mai veche, dar ea e unicat. A scapat de "dezvoltatorii" de atunci!
Bucurestii au fost tinta "dezvoltatorilor" si dupa Razboiul de independenta (Goana de a demola tot ce amintea de turci) si in zilele academismului francez (Ateneul, CEC-ul, Ministerul Agriculturii, Facultatea de Medicina si multe altela), in zilele "modernismului" inventat de Marcel Iancu (si al carui important exponent a fost nepotul lui Creanga, Horia) sau in zilele lui Carol al II lea. Termenul "dezvoltator" a disparut pe vremea comunistilor. Nu si demolarile.

3 comentarii:

Shadow spunea...

Recunosc gradina casei Palady dintr-o mie :-). E cartierul meu de "bastina". Si ii duc lipsa.

Suflet de curva spunea...

pozele imi plac. E un loc bun de vizitat...

Mihai spunea...

Bucurestii, cu farmecul lor de acum un secol, dispar incetul cu incetul. Nu se intorc la vechiul targ. Inainteaza catre o salata occidentala.