marți, 20 septembrie 2011

Bucurestii asa cum sunt









Prin Bucuresti, chiar daca ne apropiem de a 552-a aniversare de la prima atestatre documentara, am iesit sa vad lumea asa cum e ea. (Iesirea de sambata)
In Cismigiu nu era ora de manifestatii. Buturuga, o pictorita care iti face portretul in 10 min, o barca trecand pe langa fantana.
Ies pe langa Biblioteca Didactica si Pedagogica fosta locuinta a avocatului Istrate Micescu, proiectata de arh. Edmond van Saanen Algi si ing. Corani.
Ajung la Muzeul Municipal, palatul Sutu, nu ratez sa pozez o Dacie ruginita inainte de vedea pozele afisate pe gardul dinspre bd Bratianu, apoi trec prin pasaj (gata cu scarile rulante, faceti sport baieti!) pentru a ma opri in parcul Coltei. Nu stiu de ce ii zice asa. De ce nu ii zice parcul Agriculturii sau parcul Louis Blanc? Ar putea foarte bine sa se numeasca "parcul amplasat in locul casei tatalui fostului judecator de la Curtea de Casatie".
Va place, nu? Daca nu ati inteles nimic din povestea cu parcul Coltei, nu face nimic. E o chestie de istorie a orasului.
Dar noi sarbatorim cu bere, mici si, eventual, seminte de floare. Nu ne intereseaza ce si cum. Sa cante maneaua!

Niciun comentariu: