miercuri, 7 ianuarie 2009

Nemernici

Aud tot mai des "truisme" ale mitocanilor fara frontiere.
-Vai, dupa o viata de munca, Marele Beligan sa nu aiba dreptul sa mai joace!
Sa ne intelegem bine! Nu am nimic impotriva "Marelui Beligan", dar, daca nu-i ajunge pensia si mai poate munci, sa aleaga!
Stiu ca o sa-mi fac un milion de dusmani. Pe cei care vor si salariu si pensia de stat. Precizez, DE STAT, pentru ca statul e o vaca de muls!
Statul iti da banii (desigur, munciti) pentru a te putea intretine atunci cand nu mai poti munci. Ei dovedesc, prin faptul ca isi continua lucru, contrariul. Sau nu! Daca nu le ajunge pensia, de ce nu se angajeaza hamali in port?
Aaa! Aia e munca grea si injositoare? E "cool" sa aparem pe scena, sa ocupam locurile la catedra lasand tinerii profesori pe drumuri? E mult mai bine sa lucram intr-un birou si sa zicem:
-Munciti!Uite, eu am muncit o viata si nu ma dau in laturi nici acum.
Doamne fereste sa-i dea cineva de lucru!
-Euuuu???? Nu am muncit o viata? Ce fac tinerii astia?
Ceilalti dusmani vor fi fraierii sentimentali. Cei prostiti de acesti indivizi. Si sunt multi.
Norica Nicolai, fost parlamentar, vine la televizor de sarbatori sa se lamenteze.
-Aceasta lege discrimineaza mamele cu venituri mari. Cele care au contribuit substantial la bla, bla, bla...
Ea, Lavinia Sandru, Teodora Bertzi, in cor, vor sa ne prosteasca. Nu pun "la bataie" faptul ca femeile cu castiguri mari sunt mai interesate de cariera decat de "perpetuarea speciei", ci nemernicia argumentelor.
-Vai! Sa nu aiba parte copiii acestora de ingrijire materna!? Sa fie nevoite sa puna bona la copil!
Precizez! NU SUNT NEVOITE SA PUNA BONA LA COPIL! ALEGEREA LE APARTINE! COPILUL SAU "CARIERA".
Aseara l-am auzit pe iderul de sindicat din invatamantul universitar.
-Nici nu se pune problema sa nu se mareasca salariile profesorilor universitari! Inseamna un efort de 0.00000000000 la suta din PIB.
Am o intrebare pentru "liderul". Cand s-au marit salariile profesorilor universitarl, a militat si pentru cresterea salariilor celorlalti profesori? Aud?
PS Reiau o intrebare: CE CAUTA CRISTIAN TOPESCU IN PARLAMENT? Pentru cei ce nu stiu, sau nu-si amintesc, cum e cu "fair-play-ul" in cazul ProSport? Hey! Topescu! Fara "domnul". SE AUDE??

8 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Nu STATUL iti da pensia. Aia sunt banii tai. Un fond la care ai contribuit ca sa ai bani la batranete.

Anonim spunea...

Inca de pe timpul lui Caragiale, romanul s-a nascut bursier, a trait salariat si a murit pensionar. Sistemul social de pensii a fost introdus prima oara de Otto von Bismarck in Germania in secolul 19.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Sper ca te-ai lamurit ca STATUL nu ITI DA nimic. Doar ITI IA. :))

Cristian spunea...

Femeile de carieră nu'şi fac un scop în viaţă din perpetuarea speciei dar vor cu siguranţă, la un anumit moment, un pui al lor.

Pe de altă parte, Lilick are perfectă dreptate.
Beligan a contribuit la fondul de pensii, tata (inginer pensionar) a contribuit, medicul care "mai poate lucra" a contribuit la fondul de pensii. E o economie pe care a făcut'o la o bancă numită Stat.

Nu există un ţepar mai oribil decât statul!

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian

Desigur ca nu e un tepar mai oribil ca statul.
In ceea ce priveste o alta problema ridicata de Mihai: profesorii pensionari.
Pai poate ca ar trebui sa stea acasa. Sunt de acord ca e mai bine sa avem profesori tineri. Dar ce faci daca la cea de-a patra sedinta publica de repartizare a posturilor, cea la care sunt in sfarsit admisi si pensionarii, posturile nu s-au ocupat? In momentul ala e clar ca nu mai vine sa lucreze in invatamant niciun calificat tanar. Dar culmea e ca nici cu pensionarii nu se ocupa toate posturile, altfel nu s-ar mai face si cea de-a cincea sedinta publica, pentru necalificati. Si chiar si dupa asta exista locuri neocupate.
Asadar...ar fi mai bine ca scolile sa nu aibe DELOC profesori, sau sa fie primiti si pensionarii care mai vor sa lucreze?

INCERTITUDINI spunea...

Noi emitem pareri, da? adevar absolut nu exista; totusi exista masura in toate; nu stiu de ce , poate mi se pare, dar parca se vorbeste intr-un fel, oarecum ironic, despre varstnici , despre profesori, despre ceea nu este ,inca, fiecare.
TOTI salariatii cotizeaza, de-a lungul perioadei lor active; muncesc, platesc impozite si taxe. Pensia este- nu un cadou, ci este o suma achitata anticipat de catre fiecare. Apoi si acele mici pensii sunt, din nou impozitate( tot ce depaseste 1000roni; se plateste si cas.Nu veti gasi prea multi profesori de gimnaziu si de liceu ,pensionari, care sa fie incadrati din nou.Sa-mi fie iertat, dar universitarii pensionari, poate nu toti, dar destui,ocupa 3,4, 5, si chiar mai multe catedre, prin diverse facultati particulare.
Voi mai spune odata- totusi- este o vorba: cine nu are batrani sa-si cumpere.Fiecare va vedea altfel lucrurile, cand va ajunge, daca va ajunge, batran.

Mihai spunea...

Eroare! Nu e dezbatere. Fiecare e convins ca are dreptate. Apropo de 4,5,6 catedre. Nu e nicio problema cand un profesor pensionar ocupa o catedra la o universitate particulara. Ce facem cu cei care ocupa locuri la stat? Lilick spunea:"Sper ca te-ai lamurit ca STATUL nu ITI DA nimic. Doar ITI IA." OK. De ce crezi ca statul ii ia Udrei? In afara faptului ca statul e un gestionar prost, are si "oamenii lui". Lor le da! Asadar, statul mai si da. Nu?
PS Sa lasam glumele. Stim cu toti ce inseamna "profesor necalificat".

Anna spunea...

Dincolo de chestiuni strict personale, o lege, o reglementare, ar trebui sa reglementeze, nu? Cea despre care vorbim ar trebui sa ofere sanse tinerilor si,in acelasi timp sa nu ne lipseasca de contributia "batranilor" acolo unde este ea necesara.Cu alte cuvinte, rezultatul sa fie o imbunatatire a situatiei anterioare.Se pare ca...nu e cazul.Din ceea ce spunea lilick se vede clar ca, in unele situatii chiar incurca lucrurile. Ma rog, nu ca m-ar mira...